Olejek Litsea cubeba / Litsea cubeba oil 10 ml | CAS 68855-99-2

120,00 zł z VAT

Brak w magazynie

Powiadomienie o dostępności produktu

Kup teraz, zapłać za 30 dni

Szybka wysyłka w 24h

Darmowa dostawa od 70zł

Załóż konto i korzystaj z wyjątkowych benefitów dla naszych klientów.

Olejek Litsea cubeba / Litsea cubeba oil

Objętość netto: 10 ml

CAS: 68855-99-2

Czym jest Olejek Litsea cubeba?

Olejek Litsea cubeba to naturalny olejek eteryczny będący wieloskładnikową mieszaniną substancji lotnych. Naturalnie występuje owocach i innych częściach rośliny Litsea cubeba z rodziny wawrzynowatych. Karta opisuje tożsamość chemiczną wskazaną przez numer CAS, a nie gwarantuje pochodzenia, czystości ani klasy jakościowej konkretnej partii.

Nazwy polskie, angielskie i chemiczne

Nazwy i synonimy: olejek Litsea cubeba, Litsea cubeba oil, May Chang oil, Litsea cubeba fruit oil. Nazwa botaniczna i materiał: Litsea cubeba (Lour.) Pers., rodzina Lauraceae; w handlu najczęściej olejek z owoców. Jako mieszanina nie ma jednego wzoru sumarycznego ani jednej masy molowej właściwej dla całego produktu. Klasa surowca: naturalny olejek eteryczny będący wieloskładnikową mieszaniną substancji lotnych. CAS: 68855-99-2.

Właściwości i charakter surowca

Typowa postać to ruchoma, oleista ciecz o profilu zapachowym właściwym dla deklarowanego olejku. Ma charakter lipofilowy: jest słabo lub praktycznie nierozpuszczalny w wodzie, a zgodność wykazuje przede wszystkim z fazami olejowymi i odpowiednimi rozpuszczalnikami organicznymi. Rzeczywisty wygląd, zapach, czystość, skład izomeryczny i pozostałe parametry jakościowe oferowanej partii należy każdorazowo potwierdzić w jej dokumentacji jakościowej.

Jak pozyskuje się ten surowiec?

Olejek Litsea cubeba otrzymuje się ogólnie przez destylację z parą wodną materiału roślinnego, najczęściej owoców, a następnie oddzielenie olejku i kontrolę jego profilu składników lotnych. Jest to mieszanina naturalna, zwykle bogata w cytral, lecz dokładny skład wymaga dokumentacji partii. Są to ogólne drogi technologiczne. Dokładne pochodzenie i proces wytwarzania oferowanej partii potwierdza dokumentacja tej partii.

Zastosowanie w formulacjach i przemyśle

Surowiec jest wykorzystywany w kompozycjach zapachowych, perfumach, kosmetykach, aromatach, mieszankach terpenowych i badaniach. Dobór stężenia, nośnika, temperatury procesu, kompatybilności i sposobu dozowania powinien wykonać technolog odpowiedzialny za recepturę.

Zastosowania regulowane i jakość partii

Jeżeli surowiec ma być użyty w żywności, aromatach spożywczych, kosmetykach, farmacji, produktach dla zwierząt albo innym zastosowaniu regulowanym, należy wcześniej potwierdzić klasę jakościową, specyfikację, alergeny, ograniczenia stężenia i zgodność prawną konkretnej partii dla danego rynku. Naturalne występowanie związku nie oznacza automatycznie dopuszczenia każdej partii do każdego zastosowania.

Dokumentacja i większe zamówienia

Dokumentacja produktu jest dostępna na żądanie oraz do pobrania z naszego dysku przez link udostępniony na stronie produktu. Dla większych ilości wystarczy złożyć zapytanie, a sprawdzimy, czy mamy produkt na stanie.

Przeznaczenie

Surowiec produkcyjny. Nie jest przeznaczony do bezpośredniego stosowania. Przeznaczony do kompozycjach zapachowych, perfumach, kosmetykach, aromatach, mieszankach terpenowych i badaniach.

Opis

Olejek Litsea cubeba / Litsea cubeba oil

Objętość netto: 10 ml

CAS: 68855-99-2

Czym jest Olejek Litsea cubeba?

Olejek Litsea cubeba to naturalny olejek eteryczny będący wieloskładnikową mieszaniną substancji lotnych. Naturalnie występuje owocach i innych częściach rośliny Litsea cubeba z rodziny wawrzynowatych. Karta opisuje tożsamość chemiczną wskazaną przez numer CAS, a nie gwarantuje pochodzenia, czystości ani klasy jakościowej konkretnej partii.

Nazwy polskie, angielskie i chemiczne

Nazwy i synonimy: olejek Litsea cubeba, Litsea cubeba oil, May Chang oil, Litsea cubeba fruit oil. Nazwa botaniczna i materiał: Litsea cubeba (Lour.) Pers., rodzina Lauraceae; w handlu najczęściej olejek z owoców. Jako mieszanina nie ma jednego wzoru sumarycznego ani jednej masy molowej właściwej dla całego produktu. Klasa surowca: naturalny olejek eteryczny będący wieloskładnikową mieszaniną substancji lotnych. CAS: 68855-99-2.

Właściwości i charakter surowca

Typowa postać to ruchoma, oleista ciecz o profilu zapachowym właściwym dla deklarowanego olejku. Ma charakter lipofilowy: jest słabo lub praktycznie nierozpuszczalny w wodzie, a zgodność wykazuje przede wszystkim z fazami olejowymi i odpowiednimi rozpuszczalnikami organicznymi. Rzeczywisty wygląd, zapach, czystość, skład izomeryczny i pozostałe parametry jakościowe oferowanej partii należy każdorazowo potwierdzić w jej dokumentacji jakościowej.

Jak pozyskuje się ten surowiec?

Olejek Litsea cubeba otrzymuje się ogólnie przez destylację z parą wodną materiału roślinnego, najczęściej owoców, a następnie oddzielenie olejku i kontrolę jego profilu składników lotnych. Jest to mieszanina naturalna, zwykle bogata w cytral, lecz dokładny skład wymaga dokumentacji partii. Są to ogólne drogi technologiczne. Dokładne pochodzenie i proces wytwarzania oferowanej partii potwierdza dokumentacja tej partii.

Zastosowanie w formulacjach i przemyśle

Surowiec jest wykorzystywany w kompozycjach zapachowych, perfumach, kosmetykach, aromatach, mieszankach terpenowych i badaniach. Dobór stężenia, nośnika, temperatury procesu, kompatybilności i sposobu dozowania powinien wykonać technolog odpowiedzialny za recepturę.

Zastosowania regulowane i jakość partii

Jeżeli surowiec ma być użyty w żywności, aromatach spożywczych, kosmetykach, farmacji, produktach dla zwierząt albo innym zastosowaniu regulowanym, należy wcześniej potwierdzić klasę jakościową, specyfikację, alergeny, ograniczenia stężenia i zgodność prawną konkretnej partii dla danego rynku. Naturalne występowanie związku nie oznacza automatycznie dopuszczenia każdej partii do każdego zastosowania.

Dokumentacja i większe zamówienia

Dokumentacja produktu jest dostępna na żądanie oraz do pobrania z naszego dysku przez link udostępniony na stronie produktu. Dla większych ilości wystarczy złożyć zapytanie, a sprawdzimy, czy mamy produkt na stanie.

Przeznaczenie

Surowiec produkcyjny. Nie jest przeznaczony do bezpośredniego stosowania. Przeznaczony do kompozycjach zapachowych, perfumach, kosmetykach, aromatach, mieszankach terpenowych i badaniach.

Informacje dodatkowe
Waga 0,1 kg
Wymiary 3 × 3 × 8 cm
Opinie (0)

Opinie

Nie ma jeszcze żadnych recenzji

Napisz pierwszą opinię o „Olejek Litsea cubeba / Litsea cubeba oil 10 ml | CAS 68855-99-2”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pytania i odpowiedzi

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie
Olejek Litsea cubeba / Litsea cubeba oil 10 ml | CAS 68855-99-2 Olejek Litsea cubeba / Litsea cubeba oil 10 ml | CAS 68855-99-2
Twoje pytanie
* Pytanie jest wymagane
Imię i Nazwisko
* Imię jest wymagane
* Proszę zaznaczyć pole wyboru, aby kontynuować
Nie ma jeszcze pytań